Γλώσσα

Ανακοινωση

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

06/10/2023

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με χορήγηση υποτροφιών, με επιλογή, από τα έσοδα κληροδοτημάτων, κληρονομιών και δωρεών της διαχείρισης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε Έλληνες και Ελληνίδες τη ιθαγένεια ή τη καταγωγή, φοιτητές/-τριες και πτυχιούχους/-ες Ελληνικών ΑΕΙ, ηλικίας έως 36 ετών (35 ετών για την κληρονομία ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ μεταπτυχιακών σπουδών), ως εξής:

Α. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Α1. ακαδημαϊκού έτους 2022-23

– κληροδότημα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΡΙΚΟΥΛΗ: για άπορους άρρενες φοιτητές Ιατρικών ή Πολυτεχνικών σχολών της Ελλάδας, καταγόμενους από το Δημοτικό Διαμέρισμα Πρα(γ)ματευτής Κυνουρίας, είτε από την Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου, είτε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

– κληρονομία ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΗ: για Κυθήριους/-ες πρωτοετείς φοιτητές/-τριες, κατά τη βαθμολογική σειρά εισαγωγής τους, σε οποιαδήποτε Τμήμα/Σχολή, προτιμωμένων των εισαγομένων στις “Φυσικομαθηματικές Σχολές” (sic)

– κληρονομία ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ: για φοιτητές/-τριες όλων των Σχολών και των Τμημάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καταγόμενους/-ες από το Δήμο Ανδρίτσαινας, κατά προτίμηση, ή από την Επαρχία Ολυμπίας ή τέλος από το Νομό Ηλείας.

– κληρονομία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ Χας ΔΗΜ. ΚΡΙΕΖΗ: για φοιτητές/-τριες των Σχολών Φιλοσοφικής, Θεολογικής, Νομικής, όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καταγόμενους/-ες από τη Μακεδονία

– κληρονομία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ: για ομογενή φοιτητή/-τρια της Ελληνικής Φιλολογίας, της Φιλοσοφίας, της Θεολογίας, της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, όλων των αντιστοίχων Τμημάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καταγόμενο/-η από την Κωνσταντινούπολη, και ελλείψει αυτού/-ής, για ομογενή ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής του/της.

Α2. ακαδημαϊκού έτους 2020-21

– κληρονομία ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: για φοιτητές/-τριες ΑΕΙ, καταγόμενους/-ες από το Συρράκο Ιωαννίνων

Β. ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ακ. έτους 2022-23

– κληρονομία ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΗ: για μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στο Εξωτερικό ή την Ελλάδα, σε Κυθήριους/-ες πτυχιούχους/-ες οποιασδήποτε Σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου, με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον “Λίαν Καλώς”, προτιμωμένων των επιθυμούντων να μετεκπαιδευτούν στις Φυσικομαθηματικές επιστήμες.

– κληρονομία ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: για άπορο/-η πτυχιούχο ΑΕΙ, καταγόμενο/-η από το Συρράκο Ιωαννίνων, για “ευρύτερες σπουδές στην Αλλοδαπή” (sic).

– Δωρεά Οικογενείας Α. Αργυριάδη εις μνήμη Πρύτανη Άλκη Αργυριάδη: για άπορο/-η αριστούχο/-α πτυχιούχο των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Θράκης, για νομικές μεταπτυχιακές σπουδές (Master) σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας ή Γαλλίας, στον κλάδο του Ασφαλιστικού, Εμπορικού ή Ναυτικού Δικαίου.


Η αίτηση, με τα απαιτούμενα κατά κληροδότημα/κληρονομία/δωρεά δικαιολογητικά, υποβάλλεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2023