Γλώσσα

Ανακοινωση

Ορκωμοσία εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2022-2023 (20 Ιουλίου 2023)

28/06/2023

                                                                                                                                                                        

 

Ορκωμοσία εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2022-2023 (20 Ιουλίου 2023)

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη πτυχίου και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ορκωμοσία της εξεταστικής περιόδου Ιουλίου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 καλούνται να υποβάλουν Αιτήσεις Ορκωμοσίας.

Η αίτηση και η υποβολή των δικαιολογητικών πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το περιβάλλον students.auth.gr κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 12-6-2023 έως την Τετάρτη 12-7-2023. Σχετικές οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://it.auth.gr.

 

ΒΗΜΑ 1ο ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Τα δικαιολογητικά που καλείστε να υποβάλετε στο περιβάλλον students.auth.gr είναι τα ακόλουθα:

  1. Αίτηση-Υπέυθυνη Δήλωση ορκωμοσίας. Η εν λόγω αίτηση πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που έχετε επιπλέον μαθήματα από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου (περισσότερα από 304 ECTS), ΟΦΕΙΛΕΤΕ να δηλώσετε στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησής σας τα μαθήματα που δεν επιθυμείτε να ληφθούν υπόψη στον τελικό βαθμό και στο σύνολο των ECTS (πρέπει να καλύπτονται οι προϋποθέσεις λήψης πτυχίου της κατεύθυνσής σας, π.χ. δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν οι επιλογές κορμού που είναι προαπαιτούμενες για την κατεύθυνσή σας κ.ο.κ.). Τα μαθήματα αυτά θα φαίνονται κανονικά στην αναλυτική σας βαθμολογία, αλλά δεν θα υπολογίζονται στον μέσο όρο σας. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο πεδίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχετε επιπλέον μαθήματα.
  2. Φωτοτυπία ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ της αστυνομικής ταυτότητας.
  3. Φωτοτυπία ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ της ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο). Σε περίπτωση απώλειας της ακαδημαϊκής ταυτότητας, καλείστε να επισυνάψετε Υπεύθυνη Δήλωση η οποία θα εκδίδεται ΜΕΣΩ της υπηρεσίας www.gov.gr (διαφορετικά δεν θα είναι έγκυρη) και θα αναγράφει το εξής: «(Δηλώνω υπεύθυνα) ότι έχω απωλέσει την ακαδημαϊκή μου ταυτότητα».
  4. Βεβαίωση από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Γεωπονίας περί μη οφειλής συγγραμμάτων. Η βεβαίωση μη οφειλής συγγραμμάτων χορηγείται αποκλειστικά από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Γεωπονίας. Για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Γεωπονίας μέσω email στο agriclibr@agro.auth.gr  ή καλώντας στο 2310 998668 και ΟΧΙ με τη Γραμματεία του Τμήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Όσοι φοιτητές έχετε στεγαστεί στη Φοιτητική Εστία καλείστε, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών, να αποστείλετε με email στο info@agro.auth.gr τη Βεβαίωση της Διαγραφής σας από τη Φοιτητική Εστία, αποκλειστικά από τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το ΑΕΜ σας, εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 

ΒΗΜΑ 2ο ΑΠΟΔΟΧΗ ΦΥΛΛΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Μετά την έγκριση των ηλεκτρονικών αιτήσεων Ορκωμοσίας σας, καλείστε να συμπληρώσετε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 μέσω της υπηρεσίας www.gov.gr στην οποία θα συμπληρώσετε το παρακάτω κείμενο: «(Δηλώνω υπεύθυνα ότι έλεγξα το υπ’ αρίθμ. … Φύλλο Βαθμολογίας μου, που αφορά στην Ορκωμοσία της 20ης Ιουλίου 2023 και αποδέχομαι το περιεχόμενο στο σύνολό του» και να την αποστείλετε στο info@agro.auth.gr, το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. Επισημαίνεται ότι στο πεδίο «υπ’ αρίθμ. …» θα συμπληρώσετε τον αριθμό πιστοποιητικού που θα αναγράφεται στο Φύλλο Βαθμολογίας το οποίο θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά για έλεγχο μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της αίτησής σας, μέσω της εφαρμογής students.auth.gr. Προσοχή: Το Φύλλο Βαθμολογίας θα πρέπει να αποσταλεί από το ιδρυματικό e-mail. Επίσης οι Κύπριοι φοιτητές θα πρέπει να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση από αντίστοιχη υπηρεσία της Κύπρου.

 

Πληροφορίες σχετικά με την τελετή της ορκωμοσίας

Η Ορκωμοσία των φοιτητών/τριών του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., στο κτήριο Διοίκησης.

Συνίσταται η εξ αποστάσεως ορκωμοσία να γίνεται μόνο για σοβαρούς λόγους του/της φοιτητή/τριας. Όλοι οι συμμετέχοντες στην τελετή Ορκωμοσίας θα πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται στον χώρο της Αίθουσας Τελετών από την κεντρική είσοδο της Εγνατίας Οδού. Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την τελετή της ορκωμοσίας θα αποσταλούν στους ιδρυματικούς λογαριασμούς των τελειόφοιτων μετά τη λήξη της προθεσμίας των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι τα πτυχία και τα λοιπά πιστοποιητικά των αποφοίτων θα παραληφθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ μετά τις 20/7/2023, από το περιβάλλον του students.auth.gr και θα αποτελούν τα ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ έγγραφα τα οποία προορίζονται για κάθε νόμιμη χρήση. Να επισημανθεί στους φοιτητές ότι υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης του ιδρυματικού τους λογαριασμού, ώστε αργότερα να έχουνε πρόσβαση στα συγκεκριμένα πιστοποιητικά.

Από τη Γραμματεία χορηγούνται ΔΩΡΕΑΝ:

  • Ένα (1) Αντίγραφο Πτυχίου (Integrated Master).
  • Ένα (1) Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας.
  • Ένα (1) Ελληνικό Παράρτημα Διπλώματος
  • Ένα (1) Αγγλικό Παράρτημα Διπλώματος
  • Ένα (1) Πιστοποιητικό γνώσης Η/Υ (μόνο σε περίπτωση που ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς στον απαιτούμενο αριθμό σχετικών μαθημάτων)

Εάν επιθυμείτε την έκδοση παπύρου, θα πρέπει να καταθέσετε 32 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς ((IBAN Λογαριασμού Τρ. Πειραιώς: GR8701722720005272041780361) και στη συνέχεια να αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής αποκλειστικά από τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το ΑΕΜ σας, στο e-mail της Γραμματείας: info@agro.auth.gr

 

 

Επισήμανση

 

Οι αιτούντες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακήρυξής τους και πριν την προσέλευσή τους στην Αίθουσα Τελετών, υποχρεούνται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο αποτίμησης σπουδών στην ιστοσελίδα της ΜΟΔΙΠ https://qa.auth.gr/el/ στην οποία δύνανται να εισέρχονται με τα στοιχεία του ιδρυματικού τους λογαριασμού.

Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και την τελετή της Ορκωμοσίας: 2310 998636 και 998637 (εσωτερικό 1, κατά τις ώρες 10.00-12.00)  

e-mail: info@agro.auth.gr

 

Τηλ. επικοινωνίας για τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την καταχώρηση των δικαιολογητικών στο περιβάλλον students.auth.gr: 2310999000 (ΚΗΔ ΑΠΘ)

Από τη Γραμματεία του Τμήματος