Τίτλος | Μοριακή Βιολογία στην Επιστήμη Τροφίμων |
Κωδικός | Ν314Υ |
Τύπος | Υποχρεωτικό |
ECTS | 5 |
Διδάσκοντες | Κουτσουμανής Κωνσταντίνος, Δουλγεράκη Αγάπη, Χατζηκαμάρη Μαγδαληνή |
Περιγραφή | Βιολογία του Κυττάρου. Αρχές Μοριακής Βιολογίας. Μακρομόρια και γενετική πληροφορία. Δομή του DNA. Αντιγραφή του DNA. Σύνθεση και επεξεργασία του RNA. Πρωτεϊνοσύνθεση. Ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης. Τεχνικές μοριακής βιολογίας. Εφαρμογές μοριακής βιολογίας στα τρόφιμα. Μοριακή μικροβιολογία. |