Περιγραφή | 1. Εισαγωγή ιστορικά δεδομένα –Μέθοδοι περιγραφής και ταξινόμησης της αμπέλου.
2. Φαινοτυπικά χαρακτηριστικά – Αμπελογραφικοί κώδικες του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).
3. Συστηματική κατάταξη των αμπέλων – Οικογένεια Vitaceae
4 . Υπογένη Vitis και Muscadinia.
5. Αμερικάνικα, Ευρωπαϊκά και Ασιατικά είδη της αμπέλου και η συμβολή τους στη βελτίωση της αμπέλου, την αντιμετώπιση της φυλλοξήρας και των ασθενειών.
6. Ταξινόμηση των ποικιλιών της αμπέλου και νομοθεσία.
7. Υποκείμενα της αμπέλου - Ποικιλίες των ειδών Vitis Riparia και Vitis Rupestris.
8 .Υβρίδια των ειδών Vitis Riparia και Vitis Berlandieri.
9. Υβρίδια των ειδών Vitis Berlandieri και Vitis Rupestris -Ευρωπαικο – αμερικάνικα και σύνθετα.
10. Δια- ειδικά υβρίδια - Κατ’ ευθείαν παραγωγά.
11 Επιτραπέζιες ποικιλίες παραγωγής.
12 Ζώνες καλλιέργειας ποικιλιών οινοποιίας και παραγωγής προϊόντων ονομασίας προέλευσης.
13. Ποικιλίες οινοποιίας ξενικής προέλευσης
|