Τίτλος | Οινολογία και Οινοπνευματώδη Ποτά ΙΙ |
Κωδικός | Ν329Ε |
Τύπος | Επιλογής |
ECTS | 5 |
Διδάσκοντες | Σουφλερός Ευάγγελος, Κατσανίδης Ευγένιος, Ορδούδη Στεργιανή, Χατζηκαμάρη Μαγδαληνή, Χαριτωνίδου - Μυρόβαλη Ευγενία |
Περιγραφή | Έλεγχος ωριμότητας των σταφυλιών, δείκτες ωριμότητας, όργανα μέτρησης των ζαχά-ρων, τρυγητός οινοποιήσιμων σταφυλιών, πειραματική λευκή οινοποίηση, πειραματι-κή ερυθρή οινοποίηση, σύσταση γλεύκους και οίνου, προέλευση και μηχανισμοί σ χ η -ματισμού των διαφόρων συστατικών τους. Μέθοδοι ανάλυσης του γλεύκους, δει γ μα-τοληψία - συντήρηση, αξιοπιστία των μεθόδων ανάλυσης, έκφραση των αποτελεσμά-των, έκφραση της συγκέντρωσης διαλυμάτων. Οξύτητα του οίνου, μέθοδοι μέ τρ ησ η ς |