Γλώσσα

Μαθημα

Πληροφορίες Μαθήματος

ΤίτλοςΠοιοτικός έλεγχος Τροφίμων – Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας
ΚωδικόςΝ309Υ
ΤύποςΥποχρεωτικό
ECTS5
ΔιδάσκοντεςΚουτσουμανής Κωνσταντίνος
Περιγραφή

Νομοθεσία των τροφίμων (Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, Ελληνική Νομοθεσία, Διεθνή Θέματα Νομοθεσίας), Εισαγωγή στην ποιότητα των τροφίμων, κίνδυνοι των τροφίμων, έλεγχος των παθογόνων μικροοργανισμών, παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των μικροοργανισμών, εισαγωγή στα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων, HACCP (αρχές, ανάπτυξη, εφαρμογή/διατήρηση, έντυπα), δειγματοληπτικός έλεγχος τροφίμων, σύγχρονες προσεγγίσεις στον έλεγχο της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων (ποσοτική μικροβιολογία, ανάλυση επικινδυνότητας).