Τίτλος | Τεχνολογία Μεταποίησης Οπωρολαχανικών |
Κωδικός | N321Ε |
Τύπος | Επιλογής |
ECTS | 5 |
Διδάσκοντες | Γερασόπουλος Δημήτριος, Φίστα Γλυκερία |
Περιγραφή | Χημική σύσταση, μορφολογία και μεταβολισμοί μετά τη συλλογή των προς επεξεργασία οπωροκηπευτικών. Ποιοτικά χαρακτηριστικά, συνθήκες μεταφοράς και συντήρησης αυτών. Μέθοδοι επεξεργασίας φρούτων-λαχανικών και χυμών φρούτων (κονσερβοποίηση, χυμοποίηση, συμπύκνωση, αφυδάτωση, πολτοποίηση). Παρασκευή μαρμελάδων και ζελέδων, επεξεργασία ελαιών. Αξιοποίηση υποπροϊόντων Γεωργικών Βιομηχανιών. Βιοχημικές μεταβολές που επέρχονται κατά την επεξεργασία και συντήρηση των οπωροκηπευτικών. |