Περιγραφή | Θεωρία:
- Θερμική επεξεργασία και προσδιορισμός απαιτήσεων ενός προϊόντος για θερμική επεξεργασία.
- Θέρμανση τροφίμων με ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίεςή (μικροκύματα, υπέρυθρη ακτινοβολία).
- Συντήρηση προϊόντων με ψύξη ή κατάψυξη
- Άλλες αναδυόμενες - ήπιες μέθοδοι επεξεργασίας και συντήρησης προϊόντων (ωμική θέρμανση, παλμικά ηλεκτρικά πεδία υψηλής τάσης, παλμικό φως υψηλής έντασης, παλλόμενα μαγνητικά πεδία, υπέρηχοι, υψηλές υδροστατικές πιέσεις, τεχνολογία πολλαπλών εμποδίων).
- Συντηρητικά - Πρόσθετα
Εργαστήριο
- Ασφάλεια Εργαστηρίου, τρόπος λειτουργίας εξοπλισμού, επεξεργασία πειραματικών δεδομένων, τρόπος συγγραφής και παρουσίασης αποτελεσμάτων εργαστηριακών ασκήσεων.
- Κονσερβοποίηση λαχανικών (έλεγχος στεγανότητας μεταλλικού περιέκτη, έλεγχος επαρκούς αποστείρωσης).
- Έλεγχος θερμικής αδρανοποίησης ενζύμων - δεικτών ποιότητας ή επάρκειας θερμικής επεξεργασίας (καταλάση, υπεροξειδάση).
- Εφαρμογή μικροκυμάτων και υπέρυθρης ακτινοβολίας στη θέρμανση τροφίμων.
- Συντήρηση τροφίμων με ψύξη και κατάψυξη (επίδραση θερμοκρασίας και κενού στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υπό συντήρηση προϊόντος).
- Αφυδάτωση τροφίμων (προετοιμασία, αντιμετώπιση της ενζυμικής και μη ενσυμικής μελάνωσης, επίδραση θερμοκρασίας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος).
- Παραγωγή και ποιοτική αξιολόγηση λάχανου τουρσί.
- Εξετάσεις εργαστηρίου.
|