Σπουδές: Έλαβε Πτυχίο Χημείας (2001) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων (2003) από το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. και Διδακτορικό Δίπλωμα (2007) από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Ghent University (Oλλανδία) και στο Corvinus University (Bέλγιο) σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων καθώς και με την επίδραση τους στην υγεία.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εκχύλιση και μελέτη της σύστασης αρωματικών και θεραπευτικών φυτών (δευτερογενείς μεταβολίτες), στην ενθυλάκωση βιοενεργών συστατικών καθώς και στη μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης συστατικών των τροφίμων κατά τη θερμική επεξεργασία με χρήση τεχνικών όπως η Υγρή Χρωματογραφία Υψηλής Απόδοσης (HPLC), η Αέρια Χρωματογραφία (GC-MS, GC-FID), η Φασματοσκοπία Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (1H,13C- ΝMR), καθώς και η Φασματοσκοπία Υπεριώδους- Ορατού (UV-Vis).