Γλώσσα

Μαθημα

Πληροφορίες Μαθήματος

ΤίτλοςΘρεπτική αξία τροφίμων και διατροφή
ΚωδικόςΝ029Υ
ΤύποςΥποχρεωτικό
ECTS4
ΔιδάσκοντεςΜιχαηλίδου Αλεξάνδρα-Μαρία
Περιγραφή

Εισαγωγή - Βασικές αρχές της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής. Συστατικά των τροφίμων: ενεργοφόρα, μη  ενεργοφόρα, βιοενεργά συστατικά. Διατροφική αξία των τροφίμων σε σχέση με τη σύστασή τους. Επίδραση της επεξεργασίας στα συστατικά των τροφίμων - Λειτουργικά τρόφιμα. Δυνητικοί μηχανισμοί δράσης των συστατικών των τροφίμων σε κλασικούς και νεότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Παρουσίαση και ανάλυση επίκαιρων θεμάτων που αφορούν τη σχέση διατροφής και υγείας.