Τίτλος | Βιοδιεργασίες στην Επιστήμη Τροφίμων |
Κωδικός | Ν331Υ |
Τύπος | Υποχρεωτικό |
ECTS | 6 |
Διδάσκοντες | Γούλα Αθανασία, Μαντζουρίδου Φανή, Χάϊδα Χρυσάνθη |
Περιγραφή | Μικροοργανισμοί που χρησιμοποιούνται στις βιοδιεργασίες. Απομόνωση-συντήρηση και γενετική βελτίωση των μικροοργανισμών. Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Βασικά στοιχεία βιοδιεργασιών. Μέθοδοι ζυμώσεων. Τύποι βιοαντιδραστήρων. Ανάκτηση και καθαρισμός του προϊόντος. Επεξεργασία αποβλήτων βιομηχανικών ζυμώσεων. Βιοτεχνολογική παραγωγή μονοκυτταρικής πρωτεϊνης, αλκοόλης, οργανικών οξέων, αμινοξέων, βιταμινών, αντιβιοτικών, πολυσακχαριτών, ενζύμων, ζύμης αρτοποιίας, λιπών, ελαίων και αρωματικών ενώσεων. |