Γλώσσα

Μαθημα

Πληροφορίες Μαθήματος

ΤίτλοςΒιοδιεργασίες στην Επιστήμη Τροφίμων
ΚωδικόςΝ331Υ
ΤύποςΥποχρεωτικό
ECTS6
ΔιδάσκοντεςΓούλα Αθανασία, Μαντζουρίδου Φανή, Χάϊδα Χρυσάνθη
Περιγραφή

Μικροοργανισμοί που χρησιμοποιούνται στις βιοδιεργασίες. Απομόνωση-συντήρηση και γενετική βελτίωση των μικροοργανισμών. Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Βασικά στοιχεία βιοδιεργασιών. Μέθοδοι ζυμώσεων. Τύποι βιοαντιδραστήρων. Ανάκτηση και καθαρισμός του προϊόντος. Επεξεργασία αποβλήτων βιομηχανικών ζυμώσεων. Βιοτεχνολογική παραγωγή  μονοκυτταρικής πρωτεϊνης, αλκοόλης, οργανικών οξέων, αμινοξέων, βιταμινών, αντιβιοτικών, πολυσακχαριτών, ενζύμων, ζύμης αρτοποιίας, λιπών, ελαίων και αρωματικών ενώσεων.