Γλώσσα

Μαθημα

Πληροφορίες Μαθήματος

ΤίτλοςΑνάλυση Τροφίμων
ΚωδικόςΝ303Υ
ΤύποςΥποχρεωτικό
ECTS5
ΔιδάσκοντεςΜουρτζίνος Ιωάννης, Λαζαρίδου Αθηνά, Μιχαηλίδου Αλεξάνδρα-Μαρία , Πασχαλούδης Νικόλαος
Περιγραφή

Πυκνομετρία,  διαθλασιμετρία,  πολωσιμετρία. Δειγματοληψία, αξιοπιστία των μεθόδων ανάλυσης, επεξεργασία δεδομένων. Φασματοφωτομετρία ορατού, υπερύθρου και υπεριώδους. Φασματοφωτομετρία εκπομπής και ατομικής απορρόφησης. Φυγοκέντριση, εκχύλιση, απόσταξη, κρυοσκοπία.  Χρωματογραφικές μέθοδοι.  Ηλεκτροφόρηση. Ποσοτική ανάλυση αζωτούχων ενώσεων. Προσδιορισμός λιπαρών, μέθοδοι μέτρησης της οξείδωσης.  Προσδιορισμός υγρασίας, ενεργότητας νερού, τέφρας. Οργανοληπτικός έλεγχος. Προσδιορισμός υδατανθράκων.